EUROCARE

Centru de Medicină Integrativă

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • măreşte mărimea textului
  • Default font size
  • micşorează mărimea textului
Joi, 30 Septembrie 2010 13:44

Interviu cu dr. Gabriel Ciorîcă (Renașterea bănățeană) Recomandat

Scris de  Administrator
Acordă o notă articolului
(0 voturi)

În condiţiile în care contextul medical şi universitar medical din România încurajează abordarea pacientului ca membru al unui lot reprezentativ pentru o anumită patologie, acesta nefiind perceput ca entitate, cu probleme specifice şi nevoia unui protocol terapeutic adaptat, o echipă de medici timişoreni încearcă să creeze o alternativă la sistemul tot mai îndepărtat de bolnav. Acest concept este ilustrat în cadrul primului centru de medicină integrativă din vestul ţării, “Eurocare”, unde bolnavii beneficiază de o abordare complexă. Pacienţii acestei echipe de specialişti au parte, pe lângă consultaţiile clasice, numite şi alopate, de o abordare complementară: homeopată, de medicină tradiţională chineză şi acupunctură, precum şi fitoterapeutică. “Combinăm cu discernământ ştiinţific metodele de diagnostic şi tratament ale medicinii alopate moderne cu cele ale medicinii alternative şi complementare, în beneficiul pacientului”, a precizat coordonatorul Centrului “Eurocare”, dr. Gabriel Ciorîcă.

Acesta a arătat că o altă componentă importantă este reprezentată de abordarea pacientului ca fiinţă spirituală, care, pentru a fi tratat cât mai bine, are nevoie şi de sprijinul unui preot - duhovnic. Relaţia medic-pacient este, de asemenea, de bază în acest centru, procesul vindecării fiind condiţionat de buna comunicare dintre cei doi. Avantajele abordării integrative se referă la faptul că pentru fiecare plan afectat de boală există o soluţie terapeutică. “Până ajunge în sfera biochimică, având manifestări clinice, boala traversează planul spiritual, subtil şi energetic privind fiinţa umană. Tocmai de aceea, unele afecţiuni nu îşi pot găsi leacul, deoarece sunt privite numai dintr-un singur punct de vedere, cel mai adesea clinic şi biochimic. Atunci, cum să ne mai mirăm că tratăm un anumit organ şi îl îmbolnăvim pe celălalt?”, a adăugat dr. Ciorîcă. 
Centrul “Eurocare” funcţionează după principiul că sănătatea este mai mult decât absenţa bolii, ea implicând totodată refacerea psiho-mentală şi spirituală a individului. Pentru aceasta, pe cât posibil, se apelează la intervenţiile naturale, minim invazive, care s-au dovedit eficiente.

 

Interviu preluat din cotidianul "Renașterea bănățeană".
Autor: Silviu Florescu

Ultima modificare Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010 20:28

106 comentarii

Login to post comments
sus
You are here: Home